Письменники Білої Церкви: Микола Осика (15.04.1951 р. – 1.12.2011 р.)


15 квітня 2021 року виповнилося б 70 років Миколі Осиці, письменнику, журналісту, лауреату Білоцерківської міської літературно-мистецької премії імені І.С. Нечуя-Левицького.

Народився Микола Іванович в селі Павлівка Васильківського району Дніпропетровської області.

З 1969 року постійно мешкав у Білій Церкві. Та хоч працював і робітником,  і співробітником органів внутрішніх справ та завжди співпрацював із засобами масової інформації. Зокрема, на різних посадах у газетах «Замкова гора», «Громадська думка», «Юр’ївська земля», «Міська газета».

Його нариси та оповідання полюбилися  не тільки читачам Білої Церкви, Білоцерківщини, Київщини, бо друкувалися у виданнях України та за її межами.

Микола Осика - автор книжок «Де пахне м’ята, квітнуть чорнобривці», «Барви», «Мініатюри», «Життя краплини».

Книгу прози «Життя краплини» упорядкували дружина письменника Любов Іванівна Осика, журналісти Віра Олександрівна Строкач і Валентина Іванівна Храбуст та видали  у видавництві О. Пшонківського завдяки численним благодійникам.

Назви розділів книги говорять самі за себе: «Степ і небо» (Ліричні образки моїх дитячих літ), «Освідчуюся в любові, Біла Церкво», «Олександрія» -скарбниця рукотворної краси», «Кохання не буває грішним», «Думку обмежити неможливо»

Звернувшись до творчості автора читач знайде не тільки невідому інформацію історико-краєзнавчого змісту, але й заглибиться у художню літературну оповідь.

 

 

 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Зачаровані краєвиди О. Безвербного

Тобі, Біла Церкво, заквітчане місто, я серце своє віддаю.

Мій час - моя вода