Зачаровані краєвиди О. Безвербного


  
У листопаді  бібліотека перетворилась на картинну галерею. Усі бажаючі насолоджувались майстерністю самодіяльного  Білоцерківського художника, майстра традиційного народного мистецтва, лауреата міської літературно-мистецької премії ім.. Нечуя-Левицького Олега Кіндратовича Безвербного.
Народився художник 22 червня 1941 року в місті Краматорськ Донецької області. Переїхавши з родиною в 1950 році до Білої Церкви, Олег починає відвідувати художню студію.
У 1955 році вступив до Чугуєво-Бабчанського лісового технікуму, а після його закінчення працював у Третій Київській лісопідрядній експедиції м. Ірпіня лісопідрядником, техніком лісового господарства.
З 1963 року, повернувшись до Білої Церкви, спочатку працює лісозаготовці, потім – учнем слюсара на заводі, маляром на аеродромі, фахівцем та інженером у парку «Олександрія». Лише в 1973 році вперше займає посаду художника-оформлювача та працює ним до виходу на пенсію.
Писати пейзажі Олег Кіндратович почав літньою людиною, а до того захоплювався різьбою по дереву, чеканкою і т.п. проте живопис заполонив душу художника. І на полотні з`являються і тихі літні вечори, і пробудження нового дня, багатство золотої осені та морозний подих інею.
З того часу митець брав участь у багатьох конкурсах та різноманітних виставках, отримав безліч подяк та грамот.
З великим успіхом демонструвались роботи художника на Київській обласній виставці творів художників-аматорів і професіоналів,присвяченій 10-й річниці Незалежності України та 70-річчю Київської області (2001 р.).
Це дало поштовх до участі в експозиції, присвяченій українській народній творчості і професійному мистецтву в Національному Етнографічному Музеї при Болгарській академії наук в м. Софія (2002 р.)  Приймав участь в щорічному конкурсі «Місто на Росі»
У О.К.Безвербного відбулися три персональні виставки:
-         «Зачаровані краєвиди» в Білоцерківському краєзнавчому музеї (2001р.);
-         До 60-річчя Перемоги в Білоцерківській виставковій залі №8 (2005 р.);
-         В Українському фонді культури м. Києва (2005 р.)
За свою творчу, багатоплідну (близько 500 картин ) працю Олег Кіндратович був відзначений у 2005 році літературно-мистецькою премією ім.. Нечуя-Левицького.
На жаль, у 2008 році завершилося земне життя митця, але його картини залишилися з нами, прикрашають наше життя.
Талант художника передався і сину Ігорю, який займається живописом професійно. і, на відміну від батька, має професіну освіту.. Дякуємо Ігорю Олеговичу за допомогу в організації виставки .

  






Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Тобі, Біла Церкво, заквітчане місто, я серце своє віддаю.