Тобі, Біла Церкво, заквітчане місто, я серце своє віддаю.

  Наше славне місто у вересні відсвяткувало 986 -у річницю з дня заснування. До відзначення цієї дати долучився і ДПТНЗ «Білоцерківський професійний ліцей»
За ініціативи бібліотеки ліцею, відбулася година літературного краєзнавства «Тобі, Біла Церкво, заквітчане місто, я серце своє віддаю», головною дійовою особою якої став Анатолій Іванович Кульчицький - Заслужений працівник культури України, лауреат численних мистецьких премій міжнародного та регіонального рівнів, почесний громадянин міста Біла Церква та міста Вижгород, поет-пісняр.
У вступному слові бібліотекар Наталія Савич наголосила, що Біла Церква багата творчими особистостями. Але особливе місце серед них посідає  А. І. Кульчицький. У доробку майстра понад 60 пісень, видані 20 книг пісень, поезій та прози.
  В одному з інтерв`ю, Анатолій Іванович розповів: «Мені, як і багатьом, хто вважає себе сином України, оспівування держави у своїй творчості є близьким. Зважаючи на те, що я лірик, Батьківщині я присвятив близько півсотні пісень, але не зупиняюся на цьому»
  Учні 14-ї та 9-ї груп першого курсу ліцею переглянули кліп, знятий на пісню «Дума про Україну» А.І.Кульчицького, яку майстерно виконав соліст президентського оркестру Григорій Музика.
  Чарівна Біла Церква надихає поета-пісняра уже багато років. Його «Пісня про Білу Церкву» стала неофіційним гімном Білої Церкви та звучить як позивні Білоцерківського радіо.
  Наталія Миколаївна запросила  до слова Анатолія Івановича Кульчицького, який познайомив із циклом пісень про Білу Церкву.Учні мали змогу познайомитися із книгами А.І.Кульчицького.
  Молоді люди подякували Анатолію Івановичу за творчість, майстерно виконані пісні, гумор, висловили захоплення його пісенним та літературним талантом, вручили чудові осінні букети.
   А.І.Кульчицький подарував бібліотеці книги, які поповнять краєзнавчий  фонд. Ця зустріч стала непересічною подією в житті молодих ліцеїстів.


    

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Зачаровані краєвиди О. Безвербного